sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Uusi vuosi ja toivon mukaan uudet kujeet

Loppuvuonna ei sitten talolla loppujen lopuksi tapahtunutkaan juuri mitään. Puolen kuun paikkeilla paikalleen ilmestyivät rännit ja kattoturvatuotteet mutta siinäpä se sitten oikeastaan olikin. Niitä "lähipäivinä" luvattuja sisustustöitä ei ennen joulua aloitettukaan. Oletimmekin jo ettei mitään tulee ennen vuodenvaihdetta tapahtumaan mutta uuden vuoden aattona oli sisustuskaveri pohjustamassa vedeneristystöiden aloittamista ja homma jatkui hetimiten pyhien jälkeen. Samalla alkoi sitten myös seinien paklaus. Tämän viikon aikana koko talo on saatu paklattua ja kosteat tilat vesieristettyä. Laatoitustöiden pitäisi alkaman heti alkuviikosta ja ensi viikolla kuvittelisi jo seinienkin saavan väriä.Positiivinen yllätys oli se, että puhallusvillat oli vihdoin ja viimein käyty puhaltamassa vintille lauantai päivän aikana. Nyt jo helpottaneilla paukkupakkasilla tuli pariin otteeseen kirottua sitä, ettei lvi-ryhmää monista lupauksista huolimatta vain kuulunut kannakoimaan vintillä kulkevia ilmastointiputkia. Pitkälti toista kuukautta venyi villojen puhallus tästä johtuen. Nyt alkuviikosta homma saatiin vihdoin ja viimein hoidettua ja villat toimitettiinkin sitten tosi nopeasti. Emme niitä missään nimessä viikonlopun aikana osanneet odottaakaan. Villan toimittajalta tilasimme villaa hieman enemmän, mitä talotoimitukseen olisi kuulunut. Tältä vintillä näytti tänään:Ensi viikolla talolle paukahtaa kodinkoneet. Ja myös kiintokalusteiden toimitus on merkitty alkavalle viikolle. Takkakin varmaan tullaan tekemään lähiaikoina valmiiksi jahka nuo seinät nyt vaan saadaan vielä hiottua. Kaikista vastoinkäymisistä ja takkuamisesta huolimatta aikataulussa pitäisi kuulemma vielä oleman. Vajaa pari kuukautta pitäisi siis vielä malttaa odottaa...

5 kommenttia:

 1. Jee, uusi päivitys :) Seuraamme innolla blogianne. Meille on tulossa myös Kaustinen 129. Talon pitäisi saapua tontille huhtikuussa. Todella mielenkiintoista lukea kuinka homma on toiminut (tai ei toiminut) :)

  VastaaPoista
 2. Hauska kuulla, että sepustuksilla riittää innokkaita seuraajia. =) Itsekin tulee aika ahkerasti kurkisteltua muiden DT-rakentajien kuulumisia. Ilmeisesti vähän harvemmassa ovat nämä vähän "pienemmät" talomallit. Ainakin meidän talomyyjämme on kovin innoissaan pitämässä meidän talolla esittelyn kun lähitienoolle on pääasiassa mennyt Hailuotoa tai Kaustinen 150:stä. Onnea teidän alkavalle rakennusprojektille! Mielenkiintoisia aikoja edessä... ;)

  VastaaPoista
 3. Onko puhallusvilla terveellinen ratkaisu?

  VastaaPoista
 4. Henkilökohtaisesti pidämme kyllä puukuituvillaa terveellisempänä vaihtoehtona kuin lasivillaa. Vaikkakin talosta löytyy kyllä kumpaakin.

  VastaaPoista
 5. PALJONKO TULI TALO MAKSAMAAN

  VastaaPoista