torstai 29. lokakuuta 2009

Back to basics, eli pohjakuva yms.

Alunperin jo mainitsinkin, että meidän Kaustisemme rakennetaan peilikuvana ja pienoisin muutoksin Design-Talojen perusratkaisuihin nähden. Ajattelin nyt hieman koota yhteen, minkälaisia muutoksia olemme meidän taloomme tehneet. Aloitettakoon pohjakuvasta:

Peilikuvana pohja siis näyttää tältä. Peruspohjaan nähden MH3:n ovi on siirretty seinän toiseen laitaan, jotta saimme olohuoneeseen paremmin vastakkaista seinäpintaa. Extrana perustoimitukseen nähden on myös kylppärissä oleva wc ja käsienpesuallas sekä kodinhoitohuoneen allas. Yksi suuri muutos, mikä ei niinkään pohjakuvassa näy on talon lämmitysratkaisu. Perusvaihtoehtona DT:llä oleva sähköinen lattialämmitys vaihdettiin vesikiertoiseen ja lämmön lähteenä toimii Ilton Ilpo Comfort poistoilmalämpöpumppu, jonka hankimme itse, sillä sellaista vaihtoehtoa ei DT:n kautta ollut saatavilla, ainkaan silloin kun me kaupat teimme. Poistoilmalämpöpumppua olisi tarkoitus "ruokkia" myös takan avulla, minkä takia päädyime valitsemaan myös isomman takan mitä talotoimitukseen olisi kuulunut. Kuvissa näkyvä laajennettu terassi ei kuulu talotoimitukseen eikä se myöskään tule Design-Talojen kautta.

Kalustemuutoksia teimme mm. kodinhoitohuoneeseen, minne on nyt tulossa normivalikoimasta poiketen sinertävänharmaat ovet, pesuallas ja penkkitaso.Keittiöönkin teimme joitakin muutoksia. Vaihdoimme mm. perustoimitukseen kuuluvan liesituulettimen liesikupuun. Lisäksi teimme joitakin muutoksia kalusteisiin itseensä. Vaihdoimme myös perustoimitukseen kuuluvat Rosenlewin kodinkoneet Electroluxin malleihin.Aika paljon muutoksia teimme myös talon sähkökuviin. Halusimme mm. lisää pistokkeita ja antennipistokkeita ja vaihdoimme mm. keittiön välitilan valaisimet halogeeneihin. Lisäksi jätimme toimitukseen kuuluvan peruskiukaan pois ja tilalle on tulossa omahankintana Iki-kiuas:


Perustoimituksesta poiketen saunaan on tulossa myös Royal lauteet ja tervaleppäpaneelia. Lvi-puolella muutamia muutoksia tehtiin myös hanoihin. Ja jo tilausvaiheessa lisäsimme talotoimitukseen myös sälekaihtimet ja seiniin erikoiskovat kipsilevyt. Lisäksi vaihdoimme peltikatteen kattotiiliin.

Siinäpä ne muutokset/valinnata kaiketi sitten pääpiirteissään olivat. Näin kun niitä oikein alkaa listaamaan niin kyllähän niitä aika liuta olikin.

7 kommenttia:

 1. mietimme design-taloa ja samantapaisia muutoksia tulisi olemaan meilläkin. kiinnostaisi tietää hintapolitiikkaa niiden suhteen. Oliko muutostyöt kuinka kalliita? siedettäviä? turhan kalliita? ei vienyt budjettia kumoon? vai miten kuvailisit?

  VastaaPoista
 2. Pääpiirteittäin muutokset ovat olleet ihan kohtuuhintaisia mutta sähkömuutostyöt tulivat kyllä maksamaan yllttävänkin paljon. Välillä on kyllä ollut mielessä, että muutoksissa on pientä rahastuksen makua; hyvitykset pois jätettävistä tuotteista ovat melko onnettomia ja vaihtotuotteista sitten taas puolestaan "saa" maksaa ihan kiitettävästi. Mutta ihan kohtuullisista hinnoista on kuitenkin puhuttu. Hyvin pitkälti omista valinnoistaanhan se toki on kiinni, miten kaalliiksi muutostyöt tulevat.

  VastaaPoista
 3. Meillä on tulossa kans D-talo ja mietin myös tuota saunan kiuasta (muut muutokset meillä on myös samoja). Paljonko toi ikikiuas tuli maksamaan. Tyhmänä maallikkona on pakko myös kysyä, onko vaikeata asentaa itse, vai toimiiko mekanismilla "töpseli seinään vaan"? :)

  VastaaPoista
 4. Kiukaan hinta varmaan riippunee jonkun verran ostopaikasta mutta meille se tuli maksamaan 800 euroa kivineen. Sen asennuksesta ei minullakaan ole sen tarkempaa tietoa mutta ihan vain omin neuvoin se ei onnistune, varsinkaan jos kiukaan ostaa erillisellä ohjauskeskuksella.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tiedosta!!

  Saitteko hyvitystä tuosta perusmallista mitään?
  Kerro vielä viime hetken vinkit, mitä paketista kannattaa ottaa hintaa pois eli tinkiä? :)

  VastaaPoista
 6. Juu, kyllähän siitä paketista pois jätetystä kiukaasta hyvitystä tuli, ihan kaikki reilut viitisenkymmentä euroa. Itselleni on jäänyt se maku, että ns. säästömielessä ei paketista paljon kannata jättää mitään pois, hyvitykset kun ovat niin olemattomia. Meilläkin kaikki muut muutokset (tuota kiuasta lukuunottamatta) on mennyt tuotevaihtoina (hanat, kodinkoneet, työpistehalogeenit jne). Me ainakin laskeskelimme niin, että vaikka vaihtohinnoistakin DT varmasti vetää hyvin välistä niin on silti kannattavampaa ottaa korvaavat tuotteet heidän kauttaan koska niiden muualta hommaaminen tulisi kuitenkin vieläkin kalliimmaksi juuri noiden onnettomien hyvityshintojen vuoksi. Eli ainakin meidän kannatti ennemmin maksaa (pieni?) lisäsumma mieleisistä tuotteista kuin ottaa hyvitys DT:ltä ja hommata tuotteet muualta.

  VastaaPoista
 7. Meillekin rakentuu Dtalo ja odotellaan lopullisia sähkökuvia plus hintaa muutoksista, tosiaan samaan päädyimme mekin, että jos jotain jättää pois niin korvaavat tuotteet sitten hommataan heidän kautta (paitsi kiuas ostetaan itse, mutta 50€ kiukaan asennus otetaan sitten Dtaloilta). Ja se oli jännä, että jos jonkun esim. valaisimen jättäisi pois ja hommaisi itse paremman, niin ilmeisesti he eivät sitten vedä sähköjohtoja siihen kohtaan ollenkaan, jollei sitten ota lisähintaisen asennuksen heiltä. Eli se yksi valopiste ym sisältää aina sen asennuksen + johdotuksen, ja jos jätät sen pois, niin sitten tosiaan jää kaikki vaiheet pois.

  VastaaPoista