perjantai 19. helmikuuta 2010

"Oma koti muuttovalmis"

Nyt alkaa olla Design-Talojen slogan lunastuskunnossa. Talon esittely oli eilen ja luovutus tänään. Eli viikonlopun aikana päästään uuteen kotiin! =)

Tässä vielä muutama lisäkuva valmiista talosta. Aiemmin siivouksen lomassa kun ei kuvia juuri tullut napsittua kuin keittiöstä, kodinhoitohuoneesta ja kylppäristä. Tässä siis vielä edes pari lisäotosta:11 kommenttia:

 1. Olipa tosi mielenkiintoista seurata tuota projektianne. On itselläkin talon teko ajankohtaista, sama 129 tai 133 malli . On vain niin monet pelotelleet avaimetkäteen talojen laadusta/rakennuttamisesta. Teillä näytti ainakin menneen projekti mallikkaasti.Nyt vaan asumiskokemuksia keräämään...

  VastaaPoista
 2. Minä olen myös seurannut innolla näitä designtaloprojekteja netistä. Meille on valmistumassa Kaustinen 161, mutta itse olen liian laiska blogia pitämään :) Pitikö teillä luovutusviikko paikkaansa vai viivästyikö talon saanti? Meidän pitäisi saada muuttaa 4kk päästä ja nyt jo on aikataulu 2-3 viikkoa myöhässä...

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla, että blogista on ollut "iloa" muillekin (yllätyinkin kovasti kävijämääristä!). Itse en pelkäisi avaimet käteen talojen (riippuu tietysti valmistajasta) laadun puolesta sen enempää kuin jos talon olisi rakennuttanut toisella tavalla. Ihmiset näitä kuitenkin tekevät joten virheitäkin tietysti voi sattua. Onneksi ne kuitenkin myös korjataan! Olihan meilläkin jos jonkin moista mutkaa matkassa, joista ei ihan kaikista edes jaksanut kirjoitella mutta asiat on aina saatu sovittua ja korjattua ja olemme lopputulokseen ihan tyytyväisiä.

  Meillä talo valmistui sitten loppuviimeeksi viikkoa aikaisemmin mitä luvattiin vaikka meilläkin jossain vaiheessa laahattiin aikataulua perässä. Viimeistelytyöt (sisustustyöt yms.) kuitenkin sujuivat niin vauhdilla, että aikataulut saatiin kurottua kiinni ja luovutuskin tosiaan jo viikkoa aikaisemmin. Joten vielä, kun muuttoon on aikaa nelisenkin kuukautta, ei kannata huolestua. =)

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Kiva lukea tällaista blogia, kun itsekin ollaan talonrakennusvaiheen alkumetreillä ja pitäisi päättää, että mikä talopaketti otettaisiin. DT vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta ja ollaan jo muutamaa niitä käyty ihastelemassakin, myös teidän taloanne...Oli tosi viihtyisän oloinen, kerro toki asumiskokemuksia tänne edelleenkin...Rakennatteko itse tuon ison terassin, vai otatteko sen jonkin toimittajan kautta? Tuleeko siihen katto? Jäikö rakennusprosessista "hyvä maku", vaikka välillä vähän tökkikin?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Johanna! Olemme kyllä hyvin viihtyneet uudessa kodissa. Ja kuten olen aiemminkin kirjoittanut niin pääasiahan on se, että itse viihtyy, olivatpa muut sitten mitä mieltä tahansa. ;) Terassia jatkamme todennäköisesti ihan itse ja ainakaan näillä näkymin siihen ei tule katetta. Kaiken kaikkiaan meille jäi DT-projektista ihan hyvä maku ja voin kyllä hyvin suositella Designia niille, jotka avaimet käteen projektiin ovat lähdössä. Enpä jaksa uskoa, että kukaan aivan täysin ongelmitta selviää, valitseepa sitten minkä talotoimittajan tahansa.

  VastaaPoista
 6. Moi taas!
  Mitä teille tuli maksamaan tuo paalutusten päälle tehtävä perustus ja mitä Designtalo hyvitti teitä siitä, ettei tullutkaan ihan sitä heidän vakioperustustaan? Mitä paalutus maksoi? Kyselen siksi, että meillä on kiikarissa yksi tontti, mikä pitäisi paaluttaa ja pitäis vähän tota kustannusarviota saada tehtyä,ennenkun tehdään päätöksiä suuntaan tai toiseen...Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Jossain vaiheessa jo vastailinkin tuohon perustusten kustannuksiin ja siltä osin tilanne on edelleen sama - vieläkään emme tiedä tarkkaa summaa (kaikista osa-alueista ei meitä olla vieläkään laskutettu). DT:n hyvitys vakioperustuksista oli aika olematon, muistaakseni jotain kolmen ja puolen tonnin luokkaa. Paalutus maksoi meille 36 € / m (sisältäen kaikki; mittaukset, kalliokärjet yms). Sen hinta tosin saattaa vaihdella sen mukaan, miten paljon paalua menee (suuremmille metrimäärille hinta tod.näk. pienempi, meillä kun pisimmät paalut olivat onneksi vain 6 metrisiä). Perustusten hinta riippuu tietysti suuresti myös siitä, minkälaiset perustukset suunnittelija tontillenne/talollenne piirtää. Meidän tontillemme ei esim. ontelolaatoin tehtävä tuulettuva alapohja sopinut. Hintaa perustuksille kyllä tuli (viimeksi heitin karkeaksi arvioksi parikymmentätuhatta) mutta voipahan sitten olla huojentuneinin mielin siitä, että talo on ainakin vankalla pohjalla. ;)

  VastaaPoista
 8. Hei,

  Ihana seurata taivaltanne. Itsellemme valmistumassa kesällä 2010 Hailuoto 153. Osaatko sanoa noihin talonne valkoisiin sävyihin mitä käytitte, näyttää todella hyvälle eikä liian puhtaan valkoiselle joka toisinaan on liian kova.
  Kiitos vastauksestasi jo etukäteen!

  VastaaPoista
 9. Hei,

  Kaikki talomme maalit on sävytetty Tikkurilan värikarttojen mukaan. Pääasiassa valkoiset seinäpinnat (keittiö, olohuoneen takan tausta, wc, kodinhoitohuone, vaatehuone) on maalattu F497-sävyllä, tilasta riippuen joko puolihimmeänä tai himmeänä. Eteisessä ja tuulikaapissa on käytetty sävyä F456. Ja mikäli vaaleansävyinen työhuone vielä otetaan mukaan, vaikkei sitä ihan valkoiseksi voi laskeakaan niin, siellä sävynä on Kauniskoti 4531.

  Onnea teille omaan rakennusprojektiinne! =)

  VastaaPoista
 10. Hei,

  Onko teillä vessassa seinälaatoitus vai maali? En saa kuvasta ihan tarkkaa käsitystä?

  -taiski

  VastaaPoista
 11. Moikka!

  Meillä vessan seinässä on "vain" maalipinta. Ei koettu tähdelliseksi laatoittaa muuta kuin lattiat ja tuo altaan tausta.

  VastaaPoista