maanantai 8. helmikuuta 2010

Laminaattia ja välitilalaatoituksia

Viime torstaina sisustusurakoitsijamme joutui jättämään projektinsa siltä osin kesken kun laminaatin alusmuovi loppui kesken, eikä listoja ja lauteita vielä oltu toimitettu talolle. Harmittavan pienen palasen verran tuo solumuovi jäi vajaaksi. Yhdestä makuuhuonesta jäi laminoimatta pieni soiro ja sen lisäksi enää vaatehuone on laminaattia vailla. Tältä talolla näytti loppuviikosta:


Työhuoneen valmis laminaattipinta.


Eipä se paljosta kiinni ollut, että solumuovi olisi riittänyt... Nyt tämäkin makuuhuone oli muuten vihdoin kuvattavassa kunnossa. Aiemmin kun se on ollut niin romua täynnä, ettei maalipinnasta ole kuvaa saatu otettua.

Perjantaina laatoittaja pääsi talolle tekemään välitilalaatoitukset. Itse en päässyt talolle ottamaan kuvia ja kun ne kamerasta näin, ehti keittiön välitilaan valittu laatta jo aiheuttaa pieniä sydämen tykytyksiä. Mieli kuitenkin rauhoittui hieman ja pulssi tasaantui kun siirsin kuvat koneelle ja vielä enemmän sitten kun pääsin itse paikan päälle. Kuvassa laatoitus nimittäin näyttää paljon levottomammalta mitä se todellisuudessa on. Ja kun tuohon seinälle vielä lätkäistään se olohuoneessa vielä odottava rosteriliesikupu niin maisema muuttuu taas hieman.


Keittiön kaapistot (kuten kaikki muutkin) ovat edelleen vetimiä vailla. Tulevana viikonloppuna pitäisi tämäkin asia sitten olla jo järjestyksessä.


Wc:n harmaa välitilalaatoitus.


Kodinhoitohuoneen altaan taakse tuli ihan perus mattavalkoinen valemosaiikkilaatta, koska siellä jo muuten on väriä kaappien ovissa ja pöytätasossa.

Perjantaina talolle toimitettiin myös väliovet:Tänään talolle on toimitettu lauteet ja listat. Huomenissa sisustusurakoitsijamme tuleekin sitten jatkamaan viime viikolla kesken jäänyttä projektiaan. Loppuviikosta alkaakin sitten varmaan olemaan jo aika valmiin näköistä?

9 kommenttia:

 1. Kuka/missä vaiheessa tehtiin tuo seinämä mihin liesituuletin tulee? Meidän työpäällikkö jotain sekoili ja syytti, että olemme keskenään Topi-keittiön kanssa sopineet kulmaliedestä ja, että se olisi pitänyt olla jo timpureilla tiedossa jne... Sinänsä kiva juttu, että tuosta kulmaliedestä oltiin sovittu jo ennenkuin oltiin edes papereita allekirjoitettu Dtalon kanssa (ei siis vakiona olisi ollut liettä kulmassa).

  Kiva nähdä valmista pintaa, meillä menee vielä muutama viikko.

  VastaaPoista
 2. Meidän talomallissa tuo kulmaliesi kuuluu vakiopiirustuksiin. Topin vakiomallista poiketen meille tosin tulee liesikupu liesituulettimen sijaan, mikä tietysti vähän vaikuttaa "rakenteisiin". Mutta kaikki tuota kulmaa varten tarvittavan materiaalit tuli Topilta ja Topin asentaja sen myös rakensi. Eli ei sen kyllä pitäisi hirmuisesti timpureiden työhön vaikuttaa. Paitsi ehkä tartuntojen osalta? En tiedä. Mutta onhan heillä kuitenkin ollut talon pohjapiirustus koko ajan käsillä, mistä olisi pitänyt kyllä huomata, että liesi on ollut kulmassa ihan alusta asti. ;) Melko mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 3. Mikä vedin malli teillä keittiössä? Tässä juuri omatalo siinä vaihessa et mietitään keittiö valintoja.

  VastaaPoista
 4. Keittiössä meillä on vedinmalli 49.

  VastaaPoista
 5. Hei! Onko lattialaminaatti Upofloorin Vitality Diplomat Barn Oak-malli (onkohan toiselta nimeltään myös rustic-malli)?

  VastaaPoista
 6. Oli pakko tarkistaa tallella olevasta sisustusvalikoima-listasta, että laminaatti on tosiaan tuo Barn Oak. Ja ilmeisestikin toiselta nimeltään rustic, sillä lokakuussa 2009 olen päivittänyt blogia laminaattivalinnan suhteen: http://meidan-kaustinen.blogspot.com/2009/10/odotellaan-odotellaan.html

  VastaaPoista
 7. Selvä, siltä se kuvan välityksellä näyttikin. Tuloillaan on Design talo ja sisustusjutut valittavana parhaillaan. Tammi sävy miellyttää, mutta hieman mietin vielä Madison Oakin ja Natural Oakin (enemmän perus tammisävyä) välillä, tämä kuvassa oleva niitä hieman tummempi, mutta isona pintana näin nähtynä ihan mukavan näköinen! Pienestä näytepalasta vain niin vaikea hahmottaa..

  Katsoin myös kylpyhuoneen lattialaattoja, ovatko teillä itse hankitut? Nimi ei ainakaan kuulostaa tutulta..

  VastaaPoista
 8. Sepä se, pienien näytepalojen kanssa isojen kokonaisuuksien valitseminen on aika haastavaa ja joitakin riskivalintoja tuli itsekin tehtyä. Ja tämä laminaatti oli mm. yksi niistä. Kovasti jännitti, miltä valmis pinta tulee isona alana näyttämään mutta omasta mielestämme valinta oli oikein onnistunut. Kylppärissä (kuten myös eteisessä, kodinhoitohuoneessa ja wc:ssäkin) lattialaattana on DT:n vakiomallistoon kuuluva/kuulunut Meriano laatta antrasiitin värisenä.

  VastaaPoista
 9. Ok, kiitos tiedoista :) Merianoa ei enää ole valittavana, pikkulaattamallit nykyään nimeltään Artica, Life, Iris ja Dakar. Mutta tuo laminaatti taitaa loppujen lopuksi olla isona pintana vaaleamman näköinen mitä pikkupalassa? Kuvio kun on kuin "ladon lattia" nimensäkin mukaan..

  Meillekin näillä näkymin tulossa sama laatta kodinhoitohuoneeseen kuin mikä tässä teillä keittiössä, mukava siis nähdä isona pintana :)

  VastaaPoista